Közélet

Kánikula elszórt záporral, zivatarral

Ma fülledt, meleg idő lesz jellemző, a maximum hőmérséklet néhol már meghaladhatja a 35 fokot. Délelőtt még előfordulhat elgyengülő zápor, zivatar, csökkenő gomolyfelhőzet, majd kitisztul az ég, kisüt a nap. Délután a napsütést egyre többfelé gomolyfelhősödés zavarhatja meg. Élénk, időről-időre erősödő, majd mérséklődő délies szél fúj. Késő délutántól, estétől, elszórtan kialakulhatnak zivatargócok, köztük heves, felhőszakadással, jégveréssel kísért zivatargóc is lehet. Éjjel lenyugszik a légkör, csökken a zivatarhajlam és a felhőzet.

Hétfőn hajnalban, reggel még lehetnek ritkuló, elgyengülő záporok, zivatarok a Dunától keletre, északkeletre eső térségben. Délelőtt, nyugat felől kitisztul várhatóan az ég, szikrázó napsütés, eloszló felhőzet lesz jellemző. Délutántól ismét szaporodó gomolyfelhőzet várható, az esti óráktól zivatargócok is előfordulnak szórványosan, nagyobb eséllyel az ország északi harmadán. Éjjel eleinte még lehetnek zivatarok az északi megyékben, majd hajnalra ott is csökken a zivatarhajlam.  A jellemző hőmérséklet hétfő reggel 17, délután 33 fok körül alakul.

Kedden meg-megélénkülő, olykor erős lökésekkel is kísért délnyugati szél mellett, további melegedés várható. Az éjszakai lehűlés is egyre kevésbé hoz frissülést. Változó fátyol- és gomolyfelhőzet melletti napsütés lesz jellemző. Az esti órákban, illetve éjjel, északnyugaton, északon kialakulhatnak zivatarok. Másutt nem valószínű csapadék.

Forrás: eumet.hu, fotó: penzcentrum.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close