Sport

Tokiói olimpia: megkezdődött az ünnepélyes megnyitó

Egy év halasztás után, közép-európai idő szerint, ma 13 órakor megkezdődött a XXXII. nyári ötkarikás játékok ünnepélyes megnyitója Tokióban. Az „Érzelmekkel egyesülve” (United by Emotions) címet viselő nyitóünnepség zárt kapuk mögött zajlik az Olimpiai Stadionban.

A tervezők célja, hogy a háromórás nyitóünnepség a sport szerepét, valamint az olimpiai játékok értékeit emelje ki, miközben Japán két meghatározó szimbóluma, a Nap és a Fudzsi-hegy is megjelenik a stadion küzdőterén zajló előadásban. A nemzetek bevonulásánál a magyarok 143.-ként érkeznek majd.

A létesítmény környékén több ezer ember gyűlt össze, hogy az út mentén állva integessen az eseményre érkező médiamunkásoknak és vendégeknek, illetve táblákkal üdvözölték az érkezőket, amelyen angolul az állt: „Mindenkit üdvözlünk Tokióban”.

Szülők kihozták gyermekeiket, akik lelkesen pacsiztak a stadionba érkezőkkel, sokan közös videót készítettek a világ minden tájáról összesereglett emberekkel, akik kizárólagos szemtanúi lesznek a megnyitónak, mivel a pandémia miatt az olimpia zárt kapuk mögött zajlik.

Ami kissé ellentmondásossá teszi a helyzetet, hogy a mostani olimpián a járvány miatt nem lehetnek nézők, a japán fővárosban jelenleg is veszélyhelyzet van érvényben.
Noha a közvélemény-kutatások szerint a japán lakosság többsége nem támogatja az olimpia megrendezését a koronavírus-járvány miatt, ebből semmit sem lehetett érezni.

Forrás: magyarhirlap.hu, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close