Közélet

A tatai Platán lett az év legjobb vidéki étterme

Július 19-én, hétfőn este a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményén, az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán Tatára is került díj, méghozzá nem is akármilyen. Az év legjobb vidéki étterme ugyanis a Platán Gourmet Étterem lett.

A Platán a tíz legjobb vidéki vendéglátóhely közé már a korábbi években (2018-ban és 2019-ben) is bekerült. Az év vidéki étterme díjat tavaly alapították, mert már több olyan vendéglátóhely működik országszerte, amelynek az országos élbolyban a helye. Akkor a díjat az encsi Anyukám Mondta kapta, most pedig a tatai Platán.

Az Öreg-tavi étterem Facebook-oldalán arról ír, hogy büszkék a csapatunkra, köszönik az elismerést, és igyekeznek gasztroszínházukkal a továbbiakban is megszolgálni a bizalmat. Ahogy méltatásukból kiderült, a Platán egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiát felvállaló koncepció. A konyhai stílus nehezen kategorizálható, a vidéki éttermek utóbbi években trendszerű farm-to-fork koncepcióját elkerülve inkább a nagyvárosi, kozmopolita gondolkodásmódot képviseli.

2021-ben a Platán Tata csoport egy új fine dining koncepcióval, a Platán Gourmet Étteremmel bővült, és hogy a Michelin-csillagos séf, Pesti István visszatért a gyökereihez, hiszen alapvetően évtizedeken keresztül csak a fine dining stílusú helyekkel lehetett a munkásságát azonosítani. A tatai étterem 4-6-8 fogásos degusztációs menüket kínál, alapanyag-használata pedig rendkívül változatos: tengeri halak, osztriga, borjú bríz, vadhúsok is megjelennek.

Forrás: kemma.hu, fotó: funzine.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close