Sport

Az idén nem kell új csapatot építenie Matics mesternek Tatabányán

Július 26-án kezdi meg a bajnoki felkészülést Matics Vladan vezetőedző együttese, az előző szezonban zsinórban hatodszor is bajnoki bronzérmet nyerő Grundfos Tatabánya KC. Szűk két hét választja el a bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya KC férficsapatát a 2021–2022-es szezonra történő felkészülés megkezdésétől. Az elmúlt időszakban folyamatosan hírt adtunk arról, hogy milyen változások történtek a Kék Tigrisek háza táján.

Úgy tűnik, hogy aki távozni szándékozott a csapattól, az már eligazolt, akik pedig maradni szerettek volna, azok maradtak is a klubnál. Ezentúl pedig nagyjából az érkezők névsora is véglegesnek tekinthető. Egyebek mellett erről is beszélgetett a kemma.hu a Tatabánya vezetőedzőjével, Matics Vladan­nal, aki szintén a kék-fehéreknél folytatja edzői pályafutását.

– A tervek szerint július 26-án kezdjük meg az őszi szezonra az alapozást – mondta Matics mester. – Lassan tisztul a kép, hiszen elköszönt tőlünk Michal Konecny kapus, valamint Milos Bozsovics, Debreczeni Dávid és Nemes Richárd. Ilyés Ferenc ugyan befejezte a játékos-pályafutását, de maradt a klub kötelékében. Az utánpótlásnál dolgozik majd, de a felnőttcsapat munkáját is segíteni fogja.

A szakvezető megerősítette, hogy a Kék Tigriseket erősíti egy évig a szlovén beállós, a két méter magas Darko Sztojnics, aki a horvát PPD Zagrebtől érkezik a megyeszékhelyre. Szintén beállós posztra érkezik a 201 cm magas fehérorosz Alekszej Usal, aki az előző szezonban Orosházán játszott. Örömteli az a hír is, hogy a tehetséges Bálint Bence egy év kihagyás után ismét a csapattal készülhet.

Forrás: kemma.hu, fotó: facebook.com

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close