Közélet

Országszerte visszatér a hőség!

Komárom-Esztergom megyében hétfőn fülledt, napos idő lesz, a reggeli felhőzet eloszlik, délután északon lehet gyenge gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Erős lesz az UV sugárzás! Egész nap gyenge marad a légmozgás. Éjszaka nyugodt, csillagfényes idő várható. Enyhe lesz a hajnal.

Kedden fülledt hőségre készülhetünk, rekord közeli maximum hőmérséklettel. A felhőtlenül napos délelőttöt követően, délután gyenge gomolyfelhősödés várható. Csapadék estig nem valószínű. Éjszaka változó erősségű, szakadozott gomolyfelhőzet lesz a térség felett melyből szórványosan kipattanhat egy-egy helyi, kis körzetet érintő zivatargóc. Még hajnalban is labilisnak látszik a légkör, azaz lehetnek zivatargócok. Nem mindenhol esik, maradnak csapadékmentes területek. A jellemző hőmérséklet kedd reggel 18, délután 37 fok körül alakul.

Szerdán az ország túlnyomó részén továbbra is fülledt hőség, rekord körüli maximum hőmérséklet ígérkezik. Reggel elgyengülnek a zivatargócok, napközben változó gomolyfelhőzet mellett kisüt a nap. Délelőtt kevésbé valószínű csapadék, délután, este elszórtan, de már többfelé kialakulhatnak zivatargócok, köztük heves zivatarok is.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: idokep.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close