Közélet

A muskátli mindenkihez passzol!

Élénkítik a városi erkélyeket és teraszokat, színesebbé varázsolják a kerteket, de nyári asztaldíszként, vagy a falat beborítva és vázában is különleges kiegészítői lehetnek bármely belső térnek. Ezúttal e nyári kedvenc nem szokványos felhasználási irányait mutatjuk be szakértőnk segítségével.

Azok számára is van jó hírünk, akiknek nincs sem erkélyük, sem teraszuk, a megfelelő gondoskodással ez a növény egy világos szobában is jól érzi magát, és színeivel a lakást is feldobja. Erre a célra a nemes muskátli a legalkalmasabb. Telített színeivel ez a növény a muskátlik szépségkirálynője.

A nemes muskátlit eredetileg beltéri növényként tenyésztették, és a klasszikus kültéri muskátlitól eltérően kora tavasszal virágzik. Vannak olyan nyári virágzású fajták is, amelyek a szabadban, széltől és esőtől védett helyeken fejlődnek.

Az ehető muskátlik közül rengeteget megtalálhatunk, sok-sok különböző illattal: citrom, menta, rózsa, szerecsendióig, csokoládé – bőven van választék. Az illatos muskátli kiválóan kiegészíti a klasszikus gyógynövényeket, és sokféleképpen használható fel a kreatív konyhában.

Legyen az nyári asztaldísz vagy virágos kiegészítő, változatos különböző színű, formájú és méretű virágaival, a muskátlik vágott virágként is jól mutatnak. Az egyes virágokat külön is fel lehet használni dekoratív részletek készítéséhez. Egy virágos asztaldísz, amely vágott muskátlit és gyertyákat tartalmaz, biztosan leköti a figyelmet a következő kerti partin. Kis kézügyességgel és időráfordítással bárki elkészítheti a csinos asztaldíszt. Vázákba helyezett vágott muskátlikkal nyári érzést és pozitív hangulatot teremthetünk a terített asztalon is.

Virágos terítékként a tányérokra is fektethetünk egy-egy szépen levágott muskátlit.

Forrás: magyarnemzet.hu, fotó: balkonada.blog.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close