Gazdaság

Egyre többen bíznak az előrelépésükben

Tízből három magyar arra számít, hogy egy év múlva jobban fog élni, mint most – ez derül ki a Real-PR 93. június végi kutatásából. Ez a lakossági hangulatindex javulását mutatja: tavaly ősszel a magyaroknak még csak alig több mint ötöde volt optimista.

A magyarok közel fele nem tart a koronavírus hatásaként a lecsúszástól, 47 százalékuk azt mondta a felnőtt lakosságot reprezentáló kutatásban, hogy egy év múlva az élete „ugyanolyan lesz, mint most”. Tavaly október közepén hasonló értéket (45 százalék) jelzett a Real-PR 93 lakossági hangulatindexe, amely azt is mutatja, hogy a kormánynak sikerült a koronavírus időszakára a szociális védőhálót megerősítenie, a válságidőszakban veszélyes társadalmi hangulatromlásának korlátot szabnia. A járványkezelés más kutatásokból kiolvasható sikerének ez lehetett az egyik forrása – derült ki a Real-PR 93. június végi kutatásából.

Jó hír, hogy a 2021-es nyár elejére a saját életszínvonaluk javulásában bízók aránya már eléri a 29 százalékot, azaz tízből három magyar már most hisz abban, hogy egy év alatt előreléphet. Ez az arány majdnem a kétszerese a pesszimista tábor méretének: ugyanis csak a megkérdezettek 16 százaléka tart az élete romlásától. tavaly októberhez viszonyítva itt egyértelmű átrendeződés tapasztalható. Akkor a magyarok alig több mint ötöde (22 százaléka) volt optimista, s negyede (26 százalék) pesszimista saját életkilátásaival kapcsolatban.

Forrás: magyarhirlap.hu, fotó: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close