Közélet

Fürdőszoba kompatibilis növények

Bárki, aki szereti a növényeket, tudja, hogy fontos számukra a megfelelő hely. Legyen elegendő fény és páratartalom, de ne legyen huzat. Egyes növények jobban szeretik a nedvesebb helyeket, mások inkább a szárazságot részesítik előnyben. Ezért sem mindegy, milyen virágokkal díszítjük a fürdőszobánkat. Segítünk az elhelyezésben: ezeket a szobanövényeket tegyük a fürdőszobánkba.

Szívlevelű filodendron: Meglehetősen szívós növény, vagyis bírja a fürdőszobai gyűrődést. Könnyű gondozni, jól viseli a párát – és ha jól érzi magát, „befuthatja” akár az egész helyiséget is.

Békeliliom: Az egyik legszebb szobanövény, amely gyönyörű, zöld levelekkel és fehér virágokkal viszonozza a törődést. Jól tűri a beltéri szélsőségeket, és szuper levegőtisztító. A párás levegőtől csillogó levelei lesznek, és ott is jól érzi magát, ahol esetleg megfeledkeznek róla – mint például a fürdőszobában.

Aloe vera: Az egészségügyi előnyei széles körben ismertek. Vagyis találhatnánk-e jobb helyet a számára, mint azt, ahol a többi gyógyszer és piperecikk is helyet kapott? Az Aloe vera a mesterséges fényt is kedveli, bár az öntözésére figyelni kell.

Orchidea: Az orchideák közismertek kényességükről. Elegánsak, színesek és stílusosak. És mivel trópusi növények, a fürdőszoba ideális feltételeket kínálhat a számukra a megfelelő páratartalom szempontjából. Világosabb, közvetett fényben jobban érzik magukat, így egy ablak nélküli fürdőszobában kevesebb virágot hozhatnak.

Szerencsés bambusz: Jól érezheti magát a szerencsés bambusz egy olyan fürdőszobában, amelyben közvetett fény van, de nem szabad a közvetlen napfényt kiiktatni. És még virágföld sem kell ahhoz, hogy elültessük – gyönyörű dekorációja lehet a fürdőszobánknak. Tartsuk például egy átlátszó edényben, tele kavicsokkal. A gyökerei a vízszint felett érzik a legjobban magukat.

Forrás: hirado.hu, fotó: hortzone.com

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close