Közélet

MARAD A KÖZEL NEGYVEN FOKOS KÁNIKULA!

Csütörtökön nagyon meleg idő, forróság várható. A nap nagy részében felhőtlen égbolt, erős napsütés, nagyon erős UV sugárzás lesz jellemző. A délután második felében, illetve estefelé kezdődhet gomolyfelhősödés. Közeledő hidegfront előtt labilizálódik a légkör. Késő este, illetve az éjszaka első felében, elszórtan kialakulhat heves zivatar, majd előreláthatólag az ország északkeleti harmadán nő meg a zivatarok kialakulásának valószínűsége, itt kitisztul az égbolt. Hajnalban egy hidegfront éri el az északnyugati országrészt, megélénkül az északnyugatira forduló szél. A jellemző hőmérséklet átlaga csütörtök reggel 21, délután 34 fok körül alakul.

Pénteken délelőtt országszerte kisüt a nap, ismét melegszik a levegő, keleten még ezen a napon is fullasztó lesz a hőség. Délután újabb hulláma érkezik a hidegfrontnak: kezdetben a Dunántúl térségében, majd keleten is heves zivatarok alakulnak ki felhőszakadással, jégesővel kísért gócoknak is nagy a veszélye. Ekkor sem esik mindenhol, maradnak bőven csapadékmentes területek is.

Szombaton kelet felé mozog a labilis légtömeg, a front mögött frissebb, kissé szeles idő várható. Zivatar előreláthatólag már csak keleten, északkeleten alakul ki, ott még lehetnek szórványosan heves gócok. Másutt napsütés, elviselhetőbb meleg idő ígérkezik.

Forrás: eumet.hu, fotó: promenad.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close