Közélet

OKOSTELEFONUNKKAL MÁR NEMCSAK FIZETHETÜNK, DE FOGADHATUNK IS VELE VÁSÁRLÁSOKAT

Mindig ott van a zsebünkben. Fényképezhetünk, videózhatunk, játszhatunk vele. Telefonálhatunk, üzeneteket küldhetünk bárhol, bármikor. Dokumentumokat szerkeszthetünk, hasznos alkalmazásokat telepíthetünk. Az okostelefon mára egy igen sokoldalú, éppen ezért a mindennapi életben nélkülözhetetlen eszközzé vált. Ráadásul ma már fizethetünk is vele, sőt, vállalkozóként tranzakciókat is lebonyolíthatunk a mobilunk segítségével! Habár a mobilos fizetés már jó ideje része a mindennapjainknak, sokan még gyanakodva fogadják, ha egy mobileszközt tartanak eléjük fizetéskor. Most elmondjuk, miért érdemes okostelefonunkat fizetési eszközként bevetni, valamint azt is, hogyan használhatjuk akár terminálként is!

Hol vannak már azok az idők, amikor a bankban kellett hosszú sorokat kivárni, hogy egy átutalást el tudjunk intézni? Az internetbankoknak köszönhetően először a számítógép volt ebben a segítségünkre: csak odaültünk az asztali gép vagy laptop elé, beléptünk a fiókunkba és pár kattintás után már át is tudtuk küldeni az összeget a kedvezményezett félnek. Ma már ezt az “átülést” is megspórolhatjuk: a bankunk mobilalkalmazásán keresztül már bármikor, bárhonnan – buszról, kanapéról, mosás közben stb. – indíthatunk tranzakciót.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy a nagy kapkodás közepette elfelejtette magához venni a pénztárcáját, ami aztán számtalan kellemetlen szituációhoz vezetett. Szerencsére ma már az okostelefonunk is képes bankkártyaként funkcionálni, elegendő csupán odaérinteni az eszközt a és egy pillanat alatt megtörténik a tranzakció. Ez egy teljesen megbízható, gyors és hatékony fizetési módszer, aminek köszönhetően induláskor nem kell feltétlenül számon tartani, hogy vajon minden kártyánk megvan-e. Bőven elég, ha a telefonunk nálunk van.

Nemcsak vásárlóként használhatjuk ki okostelefonunkat a fizetésre, de a vállalkozók előtt is megnyílt egy hatalmas lehetőség: terminálként is bevethetjük a mobilunkat a fizetések lebonyolításához! Ehhez mindössze, amelynek segítségével POS terminállá változhat az Android készülékünk. A myPOS Glass elfogad mindenféle EMV alapú hitel-, betéti, feltöltős Visa és Mastercard kártyát, valamint minden digitális pénztárcát, úgymint Pay, GooglePay, SamsungPay.

Forrás: blikk.hu, fotó: hwsw.com

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close