Közélet

A KATOLIKUS KARITÁSZ TÁBORAIBAN 3600 GYEREK NYARALHAT INGYEN

Tíz hét alatt háromezer-hatszáz gyerek nyaralhat ingyen a Katolikus Karitász nyári táboraiban – közölte a segélyszervezet szerdán az MTI-vel. A táborok között lesz bentlakásos, napközis, tematikus, fejlesztő és kézműves tábor is, helyszíneik balatoni üdülők, plébániák, közösségi szállások. A Katolikus Karitász önkéntesei minden táborban “színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel és ahol lehet, strandolással” – olvasható a közleményben.

A táborokban nehéz helyzetben, sokszor mélyszegénységben élő családok gyermekei, fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség – írták, hozzátéve, nem ritka, hogy a gyerekek váltóruha nélkül érkeznek az egyhetes programra, így a szervezők igyekeznek erre a helyzetre is felkészülni.

Megjegyezték: a saját szervezésű programok mellett 150 gyermek nyaral majd a Balatonnál Erzsébet-táborban a Karitász segítségével. A karitász családos hétvégéin őszig további 1044 ember kapcsolódhat ki térítésmentesen.

Forrás: MTI, fotó: karitasz.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close