Közélet

VASÚTI JELZŐBERENDEZÉST RONGÁLTAK FIATALOK TATABÁNYÁN

Közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás bűntett miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorúval szemben, akik zúzott kövekkel a vonatok közlekedését szabályozó jelzőt dobáltak és rongáltak meg Tatabányán. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról tájékoztatta a kemma.hu-t, hogy az ügyészség két elkövetővel szemben nyújtott be vádiratot, a harmadik elkövető ismeretlen helyen tartózkodik. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a fiatalkorúakat közérdekű munka büntetésre ítélje, valamint az okozott kárt térítsék meg.

A vádirat szerint három fiatalkorú 2020. június 8-án 14 óra körüli időben együtt távoztak el a gyermekotthonból. A kimenőjük ideje alatt elmentek a Tatabánya, Galla-pataknál lévő vasúti hídig, ahol vasúti zúzott köveket dobáltak. A fiatalok a vonatok haladását, illetve sebességét szabályozó főjelző buráit több alkalommal megdobták. A főjelző emiatt működésképtelenné vált, emiatt a rendszer a Szárliget-Tata között közlekedő személyvonatot a későbbi balesetek bekövetkezésének megakadályozása érdekében lefékezte, így a vonatok közlekedésében 15 kilométer/órás sebességkorlátozás lépett életbe.

Ezután a két elkövető egy másik főjelzőt dobált meg kövekkel, emiatt ez is megrongálódott. A rongálással okozott kár összesen 1 millió 22 ezer 240 forint. Két fiatal 2020. június 12-én ismét vasúti zúzott kövekkel dobálták a Budapest-Győr 1-es számú vasúti fővonal 69+8 számú szelvényénél található ”A” jelzésű bejárati jelző készüléket, azonban abban kárt nem okoztak.

 

Forrás: kemma.hu, fotó: vasutallomasok.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close