GazdaságKiemelt

TÖBB SZÁZ MILLIÁRDOS TÁMOGATÁS A KKV-K TECHNOLÓGIAVÁLTÁSÁRA

– A gazdaság újraindításában is számítunk a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokra, amelyek a járvány alatt is helyt álltak, munkát és megélhetést adva a magyar családoknak és munkavállalóknak. Azért hirdetjük meg a Technológiaváltó támogatási programunkat, hogy a hazai cégek digitális megoldások, technológiafejlesztés, beruházások segítségével megerősödve jöjjenek ki a válságból és képesek legyenek a kanyarban előzni – jelentette be György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A GINOP Plusz–1.2.1-21 felhívás célja a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelése, technológiai és szervezeti megújulásának támogatása – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közléséből. A vállalkozásonként 10 és 629,3 millió forint közötti támogatás bizonyos feltételek teljesülése mellett részben vagy egészben vissza nem térítendővé válik.

Az összesen kétszázmilliárd forint keretösszegű pályázat három szakaszban nyílik meg, azért, hogy a vállalkozásoknak legyen lehetőségük átgondolni fejlesztési tervüket, és felkészülten várják a pályázatok beadását – olvasható a közleményben. A megjelent első, százmilliárd forint keretösszegű felhívásban a kérelmek 2021. július 12. és július 19. között lesznek beadhatók. Ezt követően a további két kör 2021 októberében és 2022 januárjában várható. A vállalkozói visszajelzések alapján újdonság, hogy a pályázati űrlap kitöltése már a pályázat benyújtásának kezdete előtt tíz nappal megkezdhető lesz, amellyel így a folyamat egyszerűbbé, a benyújtás pedig gyorsabbá válhat – hívják fel a figyelmet.

A felhívás kedvezményezettjei azon, legalább három főt foglalkoztató mikro-, kis-, és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel. Pályázhatnak kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, kettős könyvvitelt vezető egyéni vállalkozók és egyéni cégek, amelyek nem tartoznak a kata hatálya alá.

Forrás: magyarnemzet.hu, fotó: 24.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close