Közélet

ERŐS UV SUGÁRZÁSRA KÉSZÜLHETÜNK!

Szerda reggel még mérsékelten, szakadozottan felhős lesz az ég, de már csökken a felhőzet. Délelőtt kitisztul az ég, napos, meleg idő alakul ki. Már 30 fok közelébe melegedhet a levegő délutánra. Gyenge marad a légmozgás. Erős lesz (UVI 6-7) az UV sugárzás! Éjjel csillagfényes, derült égbolt, szélcsend, eseménytelen idő várható. A jellemző hőmérséklet átlaga szerda reggel 14, délután 28 fok körül alakul.

Csütörtökön az ország nagy részén már hőség nappal számolhatunk, azaz 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet a kora délutáni órákra. A napsütést a Dunántúlon gyenge, a középső és keleti országrészben mérsékelt, délután erősebb felhősödés zavarhatja meg. Este, a keleti határvidéken elszórtan zápor, zivatargóc is előfordulhat, de nem lesz jellemző.

Péntekre és a hétvégére tartós hőség körvonalazódik, igazi strandidő látszik kialakulni. Fülledt meleg idő, túlnyomórészt már +30 fok feletti maximum hőmérséklet várható. Az alapvetően napos időben zömében mérsékelt gomolyfelhősödés valószínű, amelyből kis eséllyel, elvétve alakulhat ki futó zápor, zivatargóc.

Forrás: eumet.hu, fotó: promenad.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close