Közélet

TÖBB SZÁZ MOTOROS VEHET RÉSZT INGYENES VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGEN

Június 25-én motoros közlekedésbiztonsági napot rendez a Hungaroringen négyszáz motorosnak a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A résztvevők fejleszthetik képességeiket és éles helyzetekben szerezhetnek gyakorlatot szakértő instruktorok segítségével. A nap folyamán a Formula–1 pálya aszfaltcsíkjára is felhajthatnak motorkerékpárjaikkal a vendégek. A régóta motorozók és a kevesebb rutinnal rendelkezők jelentkezését is várja az Ügynökség. Az esemény fővédnöke Palkovics László, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

Négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egy órás elméleti előadáson vehet részt az első négyszáz regisztráló a hazai mobilitási piac meghatározó szereplője, a HUMDA Zrt. motoros közlekedésbiztonsági napján, a Hungaroringen. A gyakorlati helyszíneken instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják a regisztrálók.

Emellett a kanyarívekkel, kanyarkombinációkkal és a sűrű forgalomban történő előrehaladással is foglalkoznak majd a programban. A gyakorlati feladatok során szerzett tapasztalatok mindegyike hasznosítható a hétköznapi közlekedésben. Az egyik modul a pályamotorozás, amelyen a Hungaroringen csoportosan, maximum 80 kilométer/órás sebességgel mehetnek a résztvevők a versenypályán.

Az elméleti előadásokon a közúti elsősegélynyújtásáról, az ittas vezetés hatásairól és a motorkerékpáros balesetek tapasztalatairól is szó esik. A kevesebb rutinnal rendelkezőknek is sikerélményt nyújthat a június 25-i, reggeltől késő délutánig tartó motoros közlekedésbiztonsági nap. Ahhoz, hogy kevesebb baleset történjen a közutakon több odafigyelésre és kooperációra van szükség. A rendezvényen való részvétel feltétele a megfelelő nyilatkozatok kitöltése és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális védekezési előírások betartása.

Forrás: kemma.hu, fotó: nagynap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close