Sport

11 MECCS ÓTA VERETLEN A MAGYAR VÁLOGATOTT

A magyar labdarúgó-válogatott az írek elleni keddi döntetlennel (0–0) 11 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát. Hasonlóra 2000–2001-ben volt példa legutóbb. A Marco Rossi vezette magyar válogatott legutóbb 2020 szeptember 6-án, Oroszországtól szenvedett hazai pályán 3–2-es vereséget.  11 veretlenül megvívott mérkőzés (ebből öt vendégként), közte hét győzelem, és a 11 mérkőzésből csak az utóbbi kettő volt felkészülési találkozó, a többi tétmeccs.

Legutóbb, legalább 11 meccses veretlenségi sorozatot húsz éve produkált a magyar válogatott. Akkor, Bicskei Bertalan szövetségi kapitányi időszakában, 2000. március 29. és 2001. április 25. között 12 meccsen nem kapott ki a nemzeti csapatunk.  Akkor a nagy széria 2001. júniusában, a Romániától, idegenben, vb-selejtezőn elszenvedett 2–0-s vereséggel szakadt meg. Azonban a felsorolásából is látszik, hogy a mostani sorozatban több olyan ellenfele volt a csapatnak, akik az európai középmezőnybe sorolandók, ráadásul akkor a 12 veretlen meccsből hét hazai pályán volt és csak négyet nyert meg a magyar válogatott, és a 12-ből csak három volt tétmérkőzés. Tehát nem túlzás kijelenteni, a magyar válogatott elmúlt 20 évének legjobb szériáját produkálja most Marco Rossi csapata.

Jelenleg az Eb-re készülő válogatottak közül Magyarországé a második leghosszabb aktív veretlenségi széria, ennél több veretlenül megvívott mérkőzéssel csak az olaszok büszkélkedhetnek. Roberto Mancini szövetségi kapitány 2018 szeptemberében, a portugáloktól kapott ki legutóbb csapatával, azóta 27 mérkőzést vívott meg veretlenül. Ha a portugálok és a franciák ellen is veretlen tudna maradni az Eb-n Marco Rossi csapata, akkor a 20 évvel ezelőtti, 12 mérkőzéses magyar veretlenségi sorozatot is megdöntené.

Forrás: kemma.hu, fotó: mandiner.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close