Közélet

KITÖRT A NYÁR!

Szerdán folytatódik a döntően napos, nyári idő gomolyfelhősödésekkel erős UV sugárzással. Csapadék nem valószínű. Marad a jellemzően gyenge, északias légmozgás. Éjjel mérsékelt hidegfront érkezhet. Az északnyugat felől terjeszkedő felhőzetből szórványosan kialakuló záporok, zivatargócok jelzik útját. Csapadék főként a Tiszától nyugatra valószínű, ott is csak kevés helyen, elszórtan, míg keleten várhatóan nem hullik eső. A jellemző hőmérséklet átlaga szerda reggel 14, délután 27 fok körül alakul.

Csütörtökön egy mérsékelt hidegfrontnak köszönhetően a korábbi napokhoz képest erősebb gomolyfelhőzet mellett, több helyen, elsősorban a Tiszától nyugatra alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Szórványos marad a csapadék, azaz maradnak csapadékmentes területek is. Heves zivatargócok is előfordulhatnak. A Tiszától keletre változóan napos-felhős, zömmel csapadékmentes időre számíthatunk élénk, olykor erősebb északi széllel.

Pénteken és a hétvégén előreláthatólag jellegzetes június eleji, nyári időnk lesz: változó gomolyfelhőzet és napsütés mellett, szórványosan, de országszerte lehetnek záporok, zivatargócok. Nem mindenhol esik, maradnak csapadékmentes terület kis.

Forrás: eumet.hu, fotó: bahir.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close