Gazdaság

NAGYOT NŐTT AZ IPARI TERMELÉS

Áprilisban az ipari termelés volumene 58,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony szintet – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslését. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 59,2 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás márciushoz képest 3,2 százalékkal csökkent.

A termelés volumene kissé meghaladta a járvány előtti, 2019. áprilisi szintet a KSH közlése szerint. A jelentős bővüléshez a feldolgozóipar szinte minden alága hozzájárult.

A legnagyobb súlyú járműgyártás kiugróan nőtt, ami főleg az előző év áprilisi gyárleállások okozta alacsony bázisérték eredménye. A számítógép, elektronikai, optikai termék és az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlag alatti mértékben emelkedett – írták. A termelés az év első négy hónapjában 13,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévben 4,0 százalékkal nőtt az ipari termelés. A KSH második becslését az ipari termelésről június 14-én teszi közzé.

Forrás: origo.hu, fotó: MTI

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close