Gazdaság

NYILVÁNOS LISTÁT ADOTT KI A LIDL A NEVÜKKEL VISSZAÉLŐ CSALÓKRÓL

A Lidl Magyarország közleményben figyelmezteti vásárlóit arra, hogy a közösségi oldalakon megnövekedett a vállalat nevében történő visszaélések száma.

A cég a csalások kivédése érdekében a következőket ajánlja vásárlói figyelmébe: “Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az utóbbi időszakban rendkívül megnövekedett a közösségimédia-felületeken a Lidl Magyarország nevében történő online visszaélések száma, amelyekben márkánk védjegyeit, valamint szolgáltatásait – így pl. a Lidl logót vagy éppen az újonnan bevezetett Lidl Plus alkalmazást – felhasználva igyekeznek megtéveszteni a vásárlóinkat. Ezen megtévesztő oldalak és profilok közös jegyei, hogy a hamis oldalakat vállalatunk logóját, valamint egyéb márkajegyeit felhasználva hozzák létre, hogy azok hitelességét erősítsék. Emellett a vállalat nevét felhasználva nevezik el őket, abban minimális módosítást téve (így pl. ékezetek kihagyása, extra betűk beillesztése).

További gyanúra adhat okot, ha a meghirdetett nyereményjátékok, illetve a csaló oldalak által kezdeményezett privát üzenetek szövegezése helytelen nyelvezettel megírt, feltehetően fordítóprogrammal készített szöveget tartalmaz, emellett egy külső oldalra vezet és regisztrációra, személyes-, valamint bankkártyaadatok megadására szólítja fel a felhasználót a nyeremény fejében.

„Minden szükséges lépést megteszünk a csaló profilok eltávolítása érdekében, ugyanakkor vásárlóink megóvása érdekében közzétesszük azon csaló közösségi média oldalak és profilok elérhetőségét, melyeket vállalatunktól függetlenül, megtévesztési szándékkal hoztak létre” – írják.

Forrás: origo.hu, fotó: afp.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close