Közélet

MÁR TIZENKÉT ORSZÁG ELFOGADJA A MAGYAR VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT

Eddig tizenkét országgal állapodott meg a kabinet, hogy kölcsönösen elfogadják egymás védettségi igazolványait – számolt be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón, amelynek leghangsúlyosabb témája volt a beadott vakcinát igazoló okmány elfogadása Európában. A tárcavezető reménykedik benne, hogy a fentebb említett szám hamarosan sokkal magasabb lesz. Az uniós védettségi kártyákról Gulyás Gergely miniszter elmondta: digitális, illetve papíralapú igazolványról van szó. A digitális verzió június 15-re rendelkezésre fog állni.

– A magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja az oltás típusát és időpontját, ezáltal meg fog felelni az uniós szabályoknak. Az uniós szabályozás csak július 1-jén lép majd életbe. Akkor egységesebb szabályok következnek – mondta a tárcavezető a csütörtök délelőtti kormányinfón. A tárcavezető hozzátette: a magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós zöldkártya kiváltására.
A védettségi igazolványokról elmondta: eddig 12 országgal állapodtak meg, hogy kölcsönösen elfogadják egymás védettségi igazolványát, ám reménykedik benne, hogy ez a szám sokkal magasabb lesz.

Forrás: magyarnemzet.hu, fotó: infostart.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close