Gazdaság

MAGYARORSZÁG AZ EGYETLEN AZ UNIÓBAN, AHOL NINCS VAKCINAHIÁNY!

Jön a készenléti oltási rend – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Mostantól kezdve egyéni felelősség van az oltások tekintetében – tette hozzá a kormányfő. Ismét lehetnek képviselő-testületi ülések – derült ki a beszélgetésből. Majdnem 11850 embert oltottak be csütörtökön első oltással, második oltással pedig 81 943 embert – számolt be róla Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette: ez jól mutatja, hogy megváltoztak a dolgok.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, Magyarországon senkinek nem kell tartania attól, hogy baj lesz, egy következő hullám esetén, vagy ha netán kiderül, hogy az oltás rövidebb ideig biztosít védelmet, mint hittük, mert annyi vakcinánk van, hogy mindenkit kétszer be tudnának oldani. A magyar lakosság 54 százaléka már túl van az első oltásán, és 38 százalék a másodikat is megkapta már.

„A továbbiakban azonban nem ésszerű fenntartani a jelenlegi oltási rendszert, ezért úgynevezett készenléti oltási rendre állnak át. Ez azt jelenti, hogy néhány oltóhelyet fenntartanak, és aki akar oltakozni, annak oda kell mennie. Tehát nem lesz elérhető a vakcina a háziorvosoknál.” – jelentette ki a kormányfő.

Forrás: origo.hu, fotó: MTI

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close