Gazdaság

BODÓ SÁNDOR: A KORMÁNY 60 EZER EMBER ELHELYEZKEDÉSÉT SEGÍTI MINTEGY 35 MILLIÁRD FORINT TÁMOGATÁSSAL

A kormány a június elsején indult kibővített vállalati munkaerő támogatási programban 60 ezer regisztrált álláskereső elhelyezkedését segíti mintegy 35 milliárd forint támogatással a következő hónapokban – hangsúlyozta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)  foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Felidézte, az eddigi vállalati bértámogatási programok leginkább a munkahelyek megvédéséről szóltak, a kibővített lehetőséggel már az új munkahelyek létrejöttét segítik majd. Megjegyezte, ez a lehetőség részben már működött, a 25 év alattiakat, és az alacsony iskolai végzettségűeket érintette, ezután minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső elhelyezkedését segíti a kormány havonta legfeljebb 100 ezer forinttal fél éven keresztül.

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában Bodó Sándor elmondta, hogy a május 31-én zárult bértámogatási programban mintegy 200 ezer ember munkahelyének megőrzésében segített a kormány. Az ágazati bértámogatással több mint 180 ezer munkahely megőrzéséhez járult hozzá a kormány, a kutatás-fejlesztés területén 28 ezer munkavállaló munkahelyét védte meg. Bodó Sándor kiemelte, a munkahelyek megőrzését nemcsak bértámogatással segítette a kormány, hanem más lehetőségekkel is, köztük adókedvezménnyel, járulékfizetési kötelezettség elengedésével, hitelmoratóriummal.

Forrás: MTI, fotó: pestisracok.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close