Közélet

ÚJ FUNKCIÓVAL BŐVÜL AZ INSTAGRAM

Az Instagram lehetőséget kínál majd a felhasználóknak arra, hogy elrejtsék az alkalmazáson közzétett bejegyzésekre kapott kedvelések számát. A funkciót bekapcsoló felhasználók mostantól a szám helyett csupán a posztot kedvelő követő felhasználónevét látják majd. Az eszközt 2019 óta tesztelték több országban, de most világszerte bevezetik.

„Ez tovább tartott, mint reméltem, viszont nagyon izgatott vagyok, hogy az embereknek nagyobb kontrollt adunk az élmény felett” – mondta az Instagram főnöke, Adam Mosseri a BBC-nek. Az Instagram a tesztelés és a kutatás során azt nyilatkozta, hogy a lájkok eltávolítása kis hatással volt a felhasználók viselkedésére vagy a jóllétre – miután aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a platform használata összefüggésbe hozható az önbizalomhiánnyal és a rossz mentális egészséggel.

A felhasználóknak egyébként lehetőségük lesz arra is, hogy elrejtsék a számlálásokat egy adott posztra vonatkozóan, mielőtt és miután az megjelenik a platformon. Az Instagram algoritmusa továbbra is figyelembe veszi a kedvelések számát, amikor a posztokat népszerűsíti a platformon, de más tényezőket is figyelembe vesz, például azt, hogy a felhasználó mit követ, vagy mivel foglalkozik.

 

Forrás: index.hu, fotó: express.co.uk

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close