Közélet

VÁLTOZÉKONY IDŐRE SZÁMÍTHATUNK MÁJUS UTOLSÓ HÉTVÉGÉJÉN

Pénteken hidegfront mögötti szeles idő lesz. Délelőtt erős olykor viharos lökésekkel kísért északnyugati szél fúj, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Ebben a térségben már délelőttől napsütés lesz jellemző, csak gyenge felhősödések fordulnak elő a nap folyamán. Éjjel újabb felhősödés várható észak felől. A felhőmező dél felé mozog, hajnalban, már tisztul az ég, eső nem valószínű. A jellemző hőmérséklet átlaga péntek reggel 9, délután 18 fok körül alakul.

Szombaton is megmarad az időjárás változékonysága. Élénk északi szélben változó erősségű gomolyfelhőzet melletti időszakos napsütésre és elszórtan, de sokfelé kialakuló záporokra, zivatargócokra van kilátás. Északkeleten lehet tartósabban borult ég, többszöri esők, alacsonyabb hőmérséklet.

Vasárnap előreláthatólag a Dunántúl térségében tovább erősödik a szél, és ott napos idő lesz jellemzőbb elvétve egy-egy záporral, míg a középső és keleti országrészben gyakoribb záporokkal, esőkkel kell számolni. Északkeleten lesz a leghűvösebb, legesősebb.

Forrás: eumet.hu, fotó: hir6.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close