GazdaságKiemelt

ORBÁN VIKTOR: MINDENKI VESZÉLYBEN VAN, AKI NEM OLTATTA BE MAGÁT

Bár nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas hazánkban az átoltottság aránya, és a járvány is lecsengőben van, egyre kevesebb halálos áldozattal ugyan, de a koronavírus várhatóan velünk marad, ezért mindenkinek be kell oltatnia magát ahhoz, hogy biztonságban legyen – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió pénteki műsorában.

A miniszterelnök arra is kitért: tegnap 25 ezer első oltást és 117 ezer második oltást adtak be az országban, s lélegeztetés nélkül kórházban lévők száma hosszú idő után ezer alá ment. Lélegeztetőgépen szintén jóval kevesebben (121 fő) vannak a korábbinál. Ám szavai szerint az aktív fertőzöttek száma még mindig nagyon magas (jelenleg 84.719 fő), ezért sem kedv kérdése az oltás.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a védekezésből az újrakezdésbe való átmenetben van az ország. – Most, hogy a harmadik hullámot leszorítottuk a földre, már nem védekeznünk kell, hanem újraindítani a gazdaságot. Sok minden megváltozott mind a munkában, mindaz oktatásban, ez meggyötört bennünket, ám vállalkozni kell, beruházni, befektetni, újrakezdeni – fogalmazott.

Forrás: magyarnemzet.hu, fotó: infostart.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close