Gazdaság

LESZ DIÁKHITEL A FELNŐTTKÉPZÉSBEN IS

Míg eddig csak a felsőoktatásban tanuló hallgatók érhették el a piaci kölcsönnél jóval kedvezőbb feltételekkel nyújtott diákhiteleket, most új konstrukciókkal rukkol elő a Diákhitel Központ. A szak- és a felnőttképzésben is igényelhető lesz hitel május 31-től, az új lehetőség pedig Magyar Péter vezérigazgató szerint jelentősen hozzájárul majd a munkaerőpiaci mobilitás erősödéséhez.

„A képzési hiteleket a meglévő diákhitelekkel szinte azonos feltételekkel vezetjük be a 18 és 55 év közötti korosztálynak. Mindez azért nagy újdonság, mert rengeteg olyan felnőtt van, aki szívesen jelentkezne különböző átképzésekre vagy továbbképzésekre, de eddig ezt anyagi okokból nem tehette meg. A tanulás kedvéért nem tudtak mondjuk fél évre kilépni a munkahelyükről vagy ideiglenesen másik településre költözni. Egy most megjelent kutatás szerint a magyarok fele átképezné magát, ha ez szükséges a munkája megtartásához vagy ahhoz, hogy más területen helyezkedhessen el” – fogalmazott Magyar Péter.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy a tavalyi évben több mint 31 milliárd forint összegben folyósítottak diákhitelt, amire sosem volt még példa.

 

Forrás: magyarnemzet.hu, fotó: infostart.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close