Gazdaság

SPANYOLORSZÁGBA IS UTAZHATUNK JÚNIUSTÓL

Június 7. után bármely országból szabadon utazhatnak Spanyolországba azok, akiknek koronavírus elleni oltása már teljes – jelentette be a spanyol miniszterelnök pénteken Madridban. Pedro Sánchez tájékoztatása szerint a döntés az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákra vonatkozik.

A dél-európai ország emellett május 24-étől ismét engedélyezi a beutazást az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ által zöld besorolásúnak minősített, azaz alacsony fertőzöttségű országokból, így újból korlátozások nélkül fogadják például a Nagy-Britanniából, Japánból vagy Izraelből érkezőket.

Pedro Sánchez beszámolt a július 1-én életbe lépő uniós zöld igazolvány részleteiről is. Szavai szerint a dokumentumnak köszönhetően az idei nyár sokkal jobb lesz, mint a tavalyi. A kormány számításai szerint ezen a nyáron 8,5 és 10 millió közötti külföldi turista látogatása várható, ami a járvány előtti nyári szezon 30-40 százalékát jelenti.

Spanyolország 2019-ben a világ második leglátogatottabb országa volt, összesen 83,7 millió nemzetközi turistát fogadott. Tavaly 18,9 millió külföldi választotta úti célként, ami 77,3 százalékos visszaesést jelentett ez előző évhez képest.

 

Forrás. index.hu, fotó: gretta.blog.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close