GazdaságKiemelt

KEDDTŐL ÚJRA FIZETŐS LESZ A PARKOLÁS

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt a kormányinfón, hogy már több mint 4,8 millió ember kapta meg az első, míg 2,8 millióan a második oltást. A hétvégén el fogjuk érni az 5 millió oltottat. Azt is közölte, hogy a hitelmoratórium augusztus 31-ig marad, miután a kormány nem fogadta el a bankszektor véleményét. Beszélt arról is, hogy a rendkívüli jogrend a kormány szándéka szerint hamarabb szűnhet meg, mint az őszi ülésszak 15. napja.

Úgy fogalmazott, hogy Magyarország Európa-bajnok az oltásban, de a kontinensen még nagy a fertőzésveszély, ezért a járványügyi intézkedések csak egy részét lehet feloldani. A részletes intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnök jelenti be holnap. Annyit megelőlegezett, hogy az ingyenes parkolás hétfő éjféllel lejár. Gulyás közölte azt is, hogy Magyarország nem kíván részt venni az újabb brüsszeli vakcinabeszerzésben, mert van elég tartaléka a magyar kormánynak.

A miniszter szerint ellentmondásosak a hírek az Ausztriába történő beutazással kapcsolatban, egy honlapon azt írják, hogy az oltottság a feltétel, az egészségügyi miniszter viszont úgy nyilatkozott, csak a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinák beadása esetén engedik meg a beutazást. Ezért tárgyalásokat kezdenek az osztrák féllel, hogy tisztázzák a helyzetet.

Azt is kijelentette Gulyás Gergely, hogy lesz szuperkórház, zajlanak az előkészületek. A kormány reméli, hogy az év végére elkészülnek a tervezési munkák és jövőre elindulhat a kivitelezés.

 

Forrás: mandiner.hu, fotó: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close