Közélet

MARAD A SZÜRKE, BORONGÓS IDŐJÁRÁS

Szombaton is marad a labilis légköri helyzet. Az elmúlt napokhoz képest tartósabban elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap, de csak néhány órás időszakokra, átmenetileg. A változó, újra meg újra megnövekvő gomolyfelhőzetből elsősorban a délutáni órákban várható szórványosan záporok, zivatargócok kialakulása, de a délelőtt folyamán is előfordulhat itt-ott záporeső.A légmozgás jellemzően gyenge vagy mérsékelt, déli irányú lesz, zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg. Éjszaka eleinte szakadozott felhőzet, csapadékmentes idő a valószínűbb, de éjfélt követően újabb szórványos esőket hozó felhőmező érkezése körvonalazódik. Északon az ég is megdörrenhet. A jellemző hőmérséklet átlaga szombat reggel 10, délután 20 fok körül alakul.

Vasárnap az éjjel érkező csapadéksáv várhatóan kelet felé mozog. Reggel még országszerte eshet, de a nyugati országrész felett várhatóan délelőtt felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Keleten is szakadozhat a felhőzet délután, de ott a napsütés hatására zivatarok kialakulása várható. Estére kitisztulhat az ég, majd éjjel újabb csapadékhullám érkezhet nyugat felől.

Előreláthatólag jövő hét hétfőn és kedden is marad a változékony időjárás zömében erősen felhős éggel, kevés és csak átmeneti napsütéssel, több hullámban érkező, szórványos, időszakos esőkkel, záporokkal, zivatarokkal.

Forrás: eumet.hu, fotó: 168ora.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close