Gazdaság

A BELFÖLDI TURIZMUSBAN KIEMELKEDŐ NYÁR JÖN

Kiemelkedő nyári szezon lehet az idei a belföldi turizmusban, teltház lesz mindenhol, ám külföldi turistákra nem igazán számíthatnak a szállodák – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Flesch Tamás szerint a pünkösdi hétvégére rengeteg belföldi foglalás érkezett be, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek a szállodák és magánszálláshelyek, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Kiemelkedő nyári szezonra lehet számítani a visszajelzések szerint a belföldi turizmusban, várhatóan telt ház lesz mindenhol, a tavalyi évet meghaladó lesz az eltöltött vendégéjszakák száma. Sehol sem lehet beengedni azokat a vendéget, akinek nincs védettségi igazolványa.

Idén nagyon szerény adatokra lehet számítani a külföldi turizmusban, mivel a légitársaságok nem indultak még el. A környező országokból csak onnan várható forgalom, amelyekkel egyezményünk van vagy lesz, innen zömében autóval érkeznek majd a vendégek. Talán idén őszre vagy jövő tavaszra számíthatunk élénkebb látogatottságra.

 

Forrás: portfolio.hu, fotó: sokszinuvidek.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close