Közélet

EGÉSZ NYÁRON MOTOROS RENDŐRÖK ELLENŐRZIK A SZERPENTINEKET

A közlekedési szakértők szerint a magyar motorosok nagy része nem rendelkezik megfelelő rutinnal a hegyi utakon történő közlekedéshez. A legtöbb baleset a motoros turistákat éri a szerpentineken, a száguldás szerelmesei nem ismerik a kanyargós, erdő melletti utak veszélyeit.

Az egyetlen megoldás a folyamatos, egész nyáron, egész motoros szezonban tartó állandó rendőri ellenőrzés, mely az Országos Rendőr-főkapitányság szerint biztosítható.
A hegyi utakon ezért minden hétvégén ott lesznek a rendőrök, ahol lehet, motoros járőrök, mert a tapasztalatok szerint a motoros társadalom az ő tanácsaikat fogadja el leginkább, ráadásul a motoros rendőrök képesek arra, hogy a szabálytalan, a rendőri intézkedés alól magát kivonó, menekülő járművezetőt utolérjék és felelősségre vonhassák. A motoros rendőrök megjelenése már önmagában is egy visszatartó erő, a sebességmámorra vágyó motorosok visszavesznek a tempóból, ha tudják, bukósisakos rendőrök ellenőrzik az utakat. Jelenleg ez az egyetlen megoldás a probléma kezelésére.

A rendőrök szerint az egyenruhás motoros jelenlétének gyorsan híre megy. Hozzátették, ez nem baj, a rendőrség nem büntetni akarja a gyorshajtókat, hanem abban bíznak, hogy a személyes jelenlétet tapasztalva a motorosok a gázkaron is lazítanak, ezzel csökkentik a sebességet és a gépeik, a lakosság nyugalmát szintén nagyon zavaró motorhangjának erejét is.

Forrás: magyarnemzet.hu. fotó: napi.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close