Közélet

SOHA NEM VOLT MÉG EKKORA NÉPSZERŰSÉGE AZ INTERNETNEK ÉS A TELEFONÁLÁSNAK

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci jelentéséből kiderülnek a mobilszolgáltatók 2017 első negyedéve és 2020 negyedik negyedéve közötti adatai. Felmérésükben azt írták: kiugró érték a jelentésben, hogy 2019 végéhez képest 2020 végére a lakossági előfizetők egy SIM-kártyára jutó átlagos havi adatforgalma 42,8 százalékkal emelkedett. A nem lakossági előfizetőké pedig 12,4 százalékkal nőtt. Mindez a 126 millió GB-os összes belföldi mobilinternet-forgalmat nézve egy év alatt 35,3 százalékos növekedést jelent.

A telefonhívások forgalma is csaknem ötödével, 7,1 milliárd percre nőtt, ugyanakkor itt nem volt lényegi eltérés a lakossági és a nem lakossági előfizetők szegmense között.

A vizsgált négy év alatt a SIM-kártyák száma érdemben nem változott, bár a mobilpiacon a forgalmat bonyolító SIM-kártyák száma 2020 első felében átmenetileg enyhén visszaesett. 2020 végén az aktivált SIM-kártyák száma 11,5 millió, míg a forgalmat bonyolító SIM-kártyák száma 10,6 millió körül alakult.

 

Forrás: kemma.hu, fotó: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close