Közélet

JÖN ISMÉT A FEKETELEVES! HIDEGFRONT ÉRKEZIK

Szerdán délelőtt délnyugati szél fúj, kisüt a nap, de nyugat, északnyugat felől növekszik a felhőzet. A kora délutáni órákban hidegfront éri el az északnyugati országrészt, majd délután terjeszkedik kelet, délkelet felé. Északnyugatira fordul a szél, hűlni kezd a levegő. Délután a zömmel erősen felhős időben, elszórtan kialakulnak esők, záporok. Mivel csak szórványosan várható csapadék, maradnak száraz, csapadékmentes területek is. Éjjel mérséklődik, legyengül a szél, megszűnnek a záporok. A hőmérséklet átlaga szerda reggel 7, délután 19 fok körül alakul.

Csütörtökre mérséklődik a légmozgás, felhős idő ígérkezik. A keleti országrész felett vékonyodhat, szakadozhat időnként a felhőtakaró, süthet ki olykor a nap. A Dunántúl térségében elszórtan eső, zápor is előfordul. Nyugaton lesz hűvösebb, keleten enyhébb a délután.

Pénteken is a Dunától nyugatra várható hűvösebb idő, gyakoribb záporok, de a középső és keleti országrész felett is felhős égbolt a valószínű, és kevesebb helyen és alkalommal, de kialakulhat eső.

Forrás: eumet.hu, fotó: bumm.sk

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close