GazdaságKiemelt

ORBÁN VIKTOR: SZOMBAT REGGEL LÉPNEK ÉLETBE AZ ÚJABB INTÉZKEDÉSEK

Szombat reggeltől életbe lépnek az ország újraindításának újabb intézkedései, éjfélre módosul a kijárási tilalom, a boltok, és a vendéglátóipari egységek pedig este 11-ig lehetnek nyitva – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában, pénteken. Szavai szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt egyebek mellett megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a mozik, színházak, és az állatkertek, a kiskorúak pedig felnőtt, nagykorú rokon kíséretében szintén látogathatják ezeket a helyeket.

A kormányfő beszámolója szerint csütörtök estig több mint 3 millió 900 ezer főt oltottak be, szombatra már biztosan meg lesz a 4 millió beoltott, ezért léphetnek életbe az új szabályok.

Orbán Viktor közölte: döntöttek arról is, hogy a 16 és 18 év közöttieket is lehet oltani, ám csak Pfizer vakcinával, az oltás kezdete az érettségi után, május 10-e után lesz.

Elterjedt, hogy azokat, akiket a kínai vakcinával oltottak be, majd nem tudnak utazni, de ez szamárság, a kínai vakcinával oltottak is szabadon utazhatnak majd a nyár során. – Biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen korlátozás nem lesz. Akármilyen vakcinával oltottak be egy magyar embert, mindenképpen tud majd utazni – nyomatékosította Orbán Viktor.

 

Forrás: magyarnemzet.hu, fotó: nepszava.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close