Közélet

TÖBB MINT 800 SZEGEDI HALLGATÓ ÖNKÉNTESKÉNT VETT RÉSZT A VÉDEKEZÉSBEN

A Szegedi Tudományegyetem több mint nyolcszáz hallgatója önkéntesként vett részt a koronavírus-járvány harmadik hulláma elleni védekezésben, munkájuk nélkülözhetetlennek és rendkívül sikeresnek bizonyult – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint az elmúlt egy hónapban 355 szegedi hallgató segítette az Országos Mentőszolgálat munkáját, a klinikai ellátásban és az oltópontokon pedig csaknem 460-an önkénteskedtek. A szegedi egyetem 12 kara közül tízről jelentős számban, mintegy 620-an vállalnak rendszeresen munkát a klinikai központ Covid-ellátása különböző területein. 525-en az egészségtudományi karokról jelentkeztek, őket a járványhelyzet alakulása függvényében bármikor lehetett mozgósítani.

A veszélyhelyzetre reagálva megmozdultak a nem egészségügyi képzést nyújtó karok hallgatói is. Az egyetemisták az oltópontokon leginkább a betegirányításban és a különböző adminisztrációs feladatokban – triázsolás, regisztrálás -, valamint a vakcina szállításában segítenek.

Forrás, fotó: pestisracok.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close