Gazdaság

MÜLLER CECÍLIA: BÁRKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ A VÉDŐOLTÁS

Elérkeztünk oda, hogy bárki számára elérhető a védőoltás Magyarországon – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília kifejtette, az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően kedden megérkezett 480 ezer Szputnyik-V és 355 680 Pfizer-vakcina. A héten még több mint 343 ezer adag AstraZeneca-vakcinát is várnak.

Már csak az embereken múlik, hogy éljenek a védőoltás lehetőségével – mondta, hangsúlyozva, hogy ez a kiút a járványból. Müller Cecília hozzátette: néhány esetben előfordul, hogy az igazolvány kiállítása késik, de arra törekednek, hogy ebben a “hajráidőszakban” is mielőbb rögzítsék az oltás megtörténtét, így kiállítható legyen a védettségi igazolvány. A dokumentummal kapcsolatban a kormányhivatalokhoz is lehet fordulni, azonban ebben az esetben időpontot kell foglalni – hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos.

Az új fertőzöttek arányának csökkenése az elmúlt héten Vas megyében volt a legdinamikusabb, 48 százalék. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 44 százalékkal, míg Komárom-Esztergom megyében 42 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. Müller Cecília arra kért mindenkit, hogy a második oltás beadására is menjen el, hiszen mindkét dózisra szükség van a védettség kialakulásához!

Forrás: MTI, fotó: koronavirus.gov.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close