Közélet

FOKOZOTT ELLENŐRZÉST TARTOTTAK TEGNAP A RENDŐRÖK TATABÁNYÁN

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei április 22-én fokozott ellenőrzést hajtott végre. Az akció során nemcsak a menet közben szabálytalankodó gépjárművezetőkkel szemben intézkedtek, hanem a kerékpárral és a gyalogosan közlekedőket is ellenőrizték.

A nap folyamán Tatabányán összesen 125 járművezetőt ellenőriztek, akikkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak. Egy esetben sem állapítottak meg ittasságot. Szabálysértés miatt kilenc fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, akik közül ketten a tilos jelzésen haladtak át, ketten tartottak mobiltelefont a kezükben vezetés közben, egy járműre nem kötöttek kötelező felelősségbiztosítást, de volt, aki a rakományt szabálytalanul rögzítette, megszegte a maszkviselés szabályait, és gyalogosként szabálytalanul haladt át az úttesten.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utak biztonságáért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben. A balesetek megelőzése érdekében a jövőben a megye egész területén lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.

Forrás: police.hu, fotó: vezess.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close