GazdaságKiemelt

HÉTVÉGÉN NYITHATNAK A TERASZOK!

Gulyás Gergely közölte, hogy kormány korábban már döntött arról, hogy az újranyitás lépcsőzetesen fog megtörténni. Ennek értelmében, amikor elérjük a három és fél millió beoltottat, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és öt órától tíz óráig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig kitolódik 11 órára. Ez valószínűleg már holnap, de legkésőbb szombaton be fog következni.
 
A kormány döntött a beoltottakra vonatkozó szabályokról is, ezekről a héten Orbán Viktor miniszterelnök fog bejelentést tenni– mondta.
Az ezzel kapcsolatos intézkedéseket alá fogja írni holnap a belügyminiszter– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
 
A jövő héten nagy mennyiségű vakcinával fognak oltani, így ennek következtében akár egy két héten belül már a négymillió beoltottat is elérhetjük.
 
Mivel az országban önkéntes az oltakozás, így elengedhetetlen a regisztráció. Újításként tesztfázisba helyeztek egy időpontfogási rendszert. Az érintettek már megkapták az sms-t, amely tartalmazza a linket, melyen keresztül időpontot foglalhatnak.
 
A kormány ezen kívül benyújtotta a veszélyhetet meghosszítására vonatkozó indítványt. Ez a kezdeményezés véghatáridőt is tartalmaz, az őszi ülésszak kezdetét, hiszen nyáron nem üléseik a parlament. Viszont amint nem lesz indokolt a vészhelyzet, a rendkívüli felhatalmazást a kormány vissza fogja adni. A felhatalmazásra azért van szükség, hogy az oltási kampány, a járványügyi védekezés továbbra is zökkenőmentesen folytatódjon – emlékeztetett a miniszter.
 
Forrás: origo.hu, fotó: funzine.hu
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close