Közélet

NAGYTAKARÍTÁSBA KEZD A MAGYAR KÖZÚT

A kormány Tisztítsuk meg az országot! programjához kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett, út menti illegális szemét összegyűjtésére fókuszál a héten a közútkezelő mind a 94 mérnöksége – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A cég csak a rutinszerű működése mellett is évi 10 ezer tonnányi illegálisan kihelyezett hulladékot gyűjt össze, a kampányszerű akciók csak ezen felül jönnek.

Az április 12-i héten az azóta újratermelődött illegális szemétlerakatok eltüntetésére fókuszálnak. A társaság célja, hogy az út menti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan is gondoskodjon az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról – hangsúlyozták.

A biztonságos munkavégzés érdekében több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség. A szakemberek védelme érdekében ezúton is szeretnénk felhívni az autósok figyelmét arra, hogy az ideiglenes korlátozásoknak megfelelően közlekedjenek a munkaterület mellett.

Emellett nyomatékosan arra kéri az úthasználókat, hogy az utazásuk során vagy más módon keletkezett hulladékukat ne dobálják el vagy helyezzék ki illegálisan az országos közutak mellé. A szeméthalmok ugyanis nemcsak elcsúfítják a környezetet, de egészségügyi kockázatokkal járnak, és még környezetszennyezők is. Ráadásul rengeteg kapacitást elvonnak más útüzemeltetési munkáktól.

Forrás: index.hu, fotó: internet.kozut.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close