KözéletKultúra

MA LENNE 94 ÉVES PUSKÁS FERENC

Puskás Ferenc a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó, több klubcsapat és válogatott edzője, posztumusz dandártábornok. Az Aranycsapat kapitánya, közismert becenevén Puskás Öcsi; Spanyolországban Pancho néven becézték. A FIFA-listán a világ valaha volt legjobbjai között szerepel. 2016-ban a goal.com internetes szakportál „Legendák világbajnoksága” elnevezésű szavazásán a valaha volt legjobb labdarúgónak választották.

Tiszteletére szerdán az Aranycsapat Testület a fővárosi Olimpiai Park emlékműnél Lomnici Zoltán emlékeztetett arra, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár négy évvel ezelőtt, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet.

Bajkai István országgyűlési képviselő, az Aranycsapat Testület alelnöke arról beszélt, Puskás Öcsi mindent megtestesített, ami bennünk, a magyarokban jó.” Pozitív tulajdonságai között említette a nagy szívét, hazaszeretetét, segítőkészségét, fantasztikus humorát, pozitív életszemléletét, amelynek köszönhetően a mélypontokat követően is újra fel tudott állni.

Forrás: origo.hu, wikipedia.hu, fotó: joreggelt.blogstar.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close