Közélet

IDEIGLENES TERELŐVÁGÁNYOKON MENNEK HÉTFŐTŐL A VONATOK TATABÁNYÁN

Hétvégén elkészültek az ideiglenes terelővágányok, amelyek a Bánhida és Sárberek városrészeket összekötő út és aluljáró építésének megkezdését biztosítják. A földmunkát a Csónakázó-tó felőli oldalon kezdik- tájékoztatta a kivitelező Bencsik János miniszterelnöki biztost. Hatalmas gépekkel dolgoznak majd, amely némi zajhatással is járhat.

A MÁV tájékoztatása szerint az aluljáró építésének előkészítő munkálatai miatt szombaton és vasárnap 6 és 21 óra között a Déli pályaudvarról induló S10-es személyvonatok a teljes útvonalukon az eredeti menetrendhez képest 5-11 perccel később közlekednek.

A tervek szerint a vasúti híd építésével novemberre készülnek el, ekkor terelik vissza a vonatokat az eredeti nyomvonalra. Az aluljárót decemberben kezdik építeni, s a folyamat egy évig tart. Várhatóan 2023 márciusára fejeződik be a beruházás. Az út két végén kiépítendő csomópontokon ideiglenes forgalomterelésre is lehet számítani. A lakosság közlekedését szükség esetén kisebb terelésekkel, sávlezárással biztosítja majd a kivitelező.

A projektben két fázisban készül el Bánhida és Sárberek városrészeket összekötő út és aluljáró. Az első projektelemben szerepel az összekötő út, egyesített gyalog- és kerékpárút, két buszöböl és peron megépítése, valamint új közúti aluljáró építése, az összekötő út és az átépülő vasúti pálya keresztezésében. A másik fázisban az új vasúti híd építése szerepel Budapest-Hegyeshalom vasútvonal között, valamint az új összekötő út keresztezésében, s ehhez kapcsolódóan terelővágány, vasúti pálya és felsővezeték építési munkák.

Az összekötő út a Madách út – Polacsek köz csomópontjából indul, keresztezi a Dubnik-patakot, a gázcsere telepet, érinti a Turul utcát, majd aluljáróval a Budapest–Hegyeshalom vasúti fővonalat és a Vízmű bejáratában csatlakozik a Sárberki gyűjtőúthoz. A 824 m hosszú, új nyomvonalú, mindkét irányban egy sávos összekötő út része az aluljáró. Vele párhuzamosan az egyik oldalon gyalog- és kerékpárút épül. A szakaszon két autóbusz öböl épül.

 

Forrás, fotó: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close