Kultúra

GRAMMY-DÍJAS LETT A TIKTOK MIATT EGY 20 ÉVES KAZAH VASUTAS

Imanbek egy közel 21 éves kazah fiú, aki egy vasútállomáson dolgozott, mielőtt meghódította volna az internetet, egészen pontosan a Tiktok nevű alkalmazást az egyik remixével.

2019 nyarán fedezte fel a fiú az eredeti dalt, a Rosest, amit SAINt JHN készített. Az egyik közösségi oldalán írt neki üzenetet, de SAINt JHN nem válaszolt neki, így illegálisan töltötte fel a mixet egy orosz közösségi oldalra, a szerző hivatalos engedélye nélkül.

2020 elejére Imanbek már a Tiktokot meghódította egy táncolós videóval, amit az ő feldolgozására készítettek a felhasználók. A Roses feldolgozása népszerűbb is lett, mint SAINt JHN eredeti verziója. A szám sikereit látva az Effective Records nevű orosz kiadó leszerződtette a kazah producert, és segítettek neki, hogy a szám legálisan is megjelenhessen. Megkeresték a szám eredeti előadóját, SAINt JHN pedig meglátta az Imanbek feldolgozásában rejlő lehetőséget, fejet hajtott a TikTok táncosai és az kazah srácot képviselő kiadó előtt, majd beleegyezett a megjelenésbe.

Döntése után Imanbek remixe a Billboard Hot 100 listáján a 4. helyig tudta magát feltornászni. Jelenleg a feldolgozás egymilliárd megtekintésnél jár a Spotify nevű népszerű zenelejátszó alkalmazáson, miközben az eredeti, 2016-os verzió még a százmillió lejátszást sem érte el a díjátadó idején.

Forrás: 24.hu, fotó: imanbekmusic.com

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close