GazdaságKiemelt

ÁPRILIS 8-IG FENNTARTJA A KORMÁNY A VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKET!

Az operatív törzs javaslatára a kormány április 8-ig tartja fenn a védelmi intézkedéseket. A 2,5 milliomodik oltás beadása után kinyithatnak a boltok, és későbbre tolódik a kijárási korlátozás. Április 19-én nyitnak az iskolák, óvodák, ezt már kormányrendeletbe foglalták.

Az üzletek kötelező zárva tartási időszaka az este 21 óra 30 perc és reggel 5 óra közötti időszak lesz, azaz fél órával előbb zárnak, mint hogy a kijárási korlátozás életbe lép. Kinyithat az összes bolt, a fodrászatok, kozmetikák, de újfajta korlátozások lépnek életbe. Az éttermek továbbra is csak elvitelre alkalmas ételeket adhatnak ki, szállíthatnak házhoz.

Az üzletek tekintetében a tíz négyzetméteres, vagy ennél kisebb vásárlótérrel rendelkező boltokban egyidőben csak egy ember tartózkodhat. A tíz négyzetmétert meghaladó vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében az ott foglalkoztatottakon kívül egyszerre legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat. (A 14. életévét be nem töltött kiskorút, a 65. életévét meghaladott személy segítőjét és a fogyatékossággal élő személy segítőjét nem kell figyelembe venni a számításban).

 

Forrás, fotó: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close