Gazdaság

MÁR 700 EZER MAGYART OLTOTTAK BE OROSZ VAGY KÍNAI VAKCINÁVAL

Az 1 millió 563 ezer elsőre beoltott közül körülbelül 700 ezren a kínai vagy az orosz vakcinát kapták, így könnyű kiszámolni, mennyivel rosszabb helyzetben lennénk, ha nem vásároltunk volna a keleti vakcinákból – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Russian Today orosz tévécsatornának adott interjújában, amelyet vasárnap este közzé is tett a Facebook oldalán. Tegnap újabb 250 ezer adag Szputnyik V nevű vakcina érkezett Moszkvából.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a vakcina számunkra nem ideológiai kérdés, (…) és ha nem szerződtünk volna kínai és orosz vakcinák beszerzésére, akkor nem menthettünk volna meg olyan sok magyar ember egészségét és életét.

Megjegyezte azt is, a magyar szakértők, a magyar szabályozó hatóság a veszélyhelyzetre tekintettel engedélyezte a Szputnyik V használatát. Szijjártó Péter szerint óriás hiba volt, hogy Európa más részein ideológiai kérdést csináltak a vakcinából. Most egyre több nyugat-európai vezető beszél nyíltan arról, hogy a Szputnyik V-t hozzá kell adni a jóváhagyott vakcinák listájához – mutatott rá.

Forrás: portfolio.hu, fotó: infostart.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close