Gazdaság

AZ ISKOLÁK ÉS A TERASZOK NYITHATNAK ELŐSZÖR HÚSVÉT UTÁN

Az Index.hu értesülései szerint az operatív törzs újranyitási terve a jelenlegi korlátozások fokozatos feloldásával számol, amelyet a beoltottak számához kötnének. Egy, a hírportál által lehetségesnek tartott menetrend szerint 2,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok, a 3 milliós szám elérésénél pedig már a szállodák is.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában utalt arra, hogy a 2,5 milliós átoltottság lesz az első fontos határkő az enyhítések ütemezésében, a portál úgy tudja ez a húsvétot követő hét végére elérhető. Az átoltottság e fokának elérése után elsőként az iskolai oktatás indulhat újra, és megnyithatnak a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai.

Az újranyitás megtervezésekor a február közepén elindított nemzeti konzultáció eredményeiből is merített, amelyből kiderült például, hogy jelentős támogatottsággal bír a védettségi igazolvány, illetve az hogy kizárólag ezzel lehessen egy ideig zárt légterű helyekre menni.

A kormányzati logika szerint a vakcina igazolvány célja ugyanis nem az, hogy büntesse a “be nem oltottakat”, hanem hogy minél többeket motiváljon az oltás mihamarabbi felvételére.

Forrás/fotó: index.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close