Közélet

POSZT – COVID AMBULANCIA NYÍLIK GYEREKEKNEK BUDAPESTEN

Egyre több gyermek kapta el a koronavírust a második és harmadik hullámban, sokan küzdenek közülük hátramaradó tünetekkel. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika hosszútávú COVID ambulanciáján azokat a gyermekeket várják, akiknél koronavírus-fertőzésük után 6-8 héttel, vagy akár később is az életminőségüket jelentősen rontó, makacs tünetek maradtak fenn.

„Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályán (SBO) a közelmúltban azt tapasztaltuk, hogy nőtt azoknak a száma is, akiknél 6-8 héttel, vagy akár még több idővel a fertőzés után is elhúzódó, makacs és az életminőségüket jelentősen rontó tünetek maradtak fenn” – magyarázta dr. Krivácsy Péter klinikai főorvos, az SBO osztályvezetője.

Fejfájás, szédülés, bizonytalanságérzés, fáradékonyság, rossz közérzet, vagy akár hasi fájdalmak, fogyás és keringési gondok – ezen tünetek közül ha akár csak az egyiket is tapasztalják a szülők tartósan, négy héten át, a fertőzést követően másfél-két hónappal is, érdemes orvoshoz fordulni. Nincs szükség beutalóra, időpontot foglalni a klinika oldalán lehet.

0-tól 18 éves korig várnak betegeket, az eddigi tapasztalataik szerint azonban a poszt-COVID szindróma elsősorban az iskolásokat és a kamaszokat érintik. Az ambulancia heti két órás rendelési idővel indul, szerdán 8:00 és 10:00 között, ezt igénytől függően tovább bővíthetik a későbbiekben.

Forrás: forbes.hu, fotó: semmelweis.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close