Közélet

KORLÁTOZÁSOKAT VEZET BE A FIATALOK VÉDELMÉBEN AZ INSTAGRAM

A jövőben korlátozni fogja az Instagram a kommunikációt a tinédzserkorú és a felnőtt felhasználók között, ezzel az online zaklatások ellen igyekeznek felvenni a harcot. ugyanis a felnőttek nem tudnak olyan fiataloknak magánüzeneteket küldeni, akik nincsenek a követőik között. Ha mégis megpróbálják, az applikáció értesítést küld az üzenet címzettjének, hogy gyanús tevékenységet észlelt. A címzett ilyenkor egyből tudja jelenteni az üzenetet küldő felhasználót vagy blokkolhatja is a fiókját.

Az átalakítás az Instagram algoritmusát is érinti, amely mostantól kevésbé mutatja a felnőtt felhasználóknak a fiatalabbak posztjait, akár a képfolyamban, akár az úgynevezett Felfedezés fülön nézelődnek.
Az Instagram emellett felhívást is intéz a fiatal felhasználókhoz, hogy óvatosan osszanak meg őket ábrázoló képeket, videókat, illetve személyes információkat a számukra ismeretlenekkel, és éljenek a platform adatvédelmi lehetőségeivel, például állítsák privátra a profiljukat nyilvános helyett.
Egyelőre csak néhány ország felhasználói érzékelhetik az új változásokat, azokat azonban idővel globálisan is bevezetik.

Forrás: nlc.hu, fotó: raketa.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close