Közélet

ÍME NÉHÁNY TIPP, MELLYEL RENDEZETT LESZ A KAMRÁNK

A kamra kitakarítása fárasztó feladat, ugyanakkor nem hagyhatjuk ki a tavaszi nagytakarítás során. Ezeknek az egyszerű lépéseknek köszönhetően hamarosan tisztábban fog látni.

Első lépésként át kell gondolni a helyiség elrendezést. Néhány jól elhelyezett polccal sok plusz helyet lehet nyerni. Talán még olyan része is van a kamrának, ahol olyan dolgok vannak bezsúfolva, amit nem is használunk. Fontos megszabadulni a lejárt dolgoktól. Pakoljunk ki mindent, és szortírozzunk, és ami nem kell, azokat engedjük el. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a polcok és a szekrények áttörlése, a kamra teljes kitakarítása.

Érdemes különböző polcokat különböző alapanyagokkal feltölteni. Például az egyik polcra mennek a tészták, máshová a befőttek, megint máshová a konzervek. Így sokkal átláthatóbb lesz a kamránk. Ha van kedvünk, címkézzük fel az alapanyagokat, így még egyszerűbb lesz eligazodni közöttük. A gyakran használt tárgyakat tartsuk szemmagasságban, mivel ha jól látható helyeken vannak az alapanyagok, akkor nem mennek ki a fejünkből, és nem pazarolunk.

Használjunk praktikus tárolókat, állványokat, akasztókat, fémkosarakat, amelyekkel könnyű rendszerezni a tárgyakat, alapanyagokat, ráadásul átlátható lesz a helyiségünk. Sőt, a polc alatti kosarak is nagyon praktikusak, ha el akarjuk rejteni a ritkán használt tárgyakat vagy eszközöket.

Tartsuk rendben és tisztán, így elkerülhetjük, hogy káosz alakuljon ki a helységben.

Forrás: origo.hu, fotó: travelo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close