Közélet

HOGYAN KÉSZÜLJÜNK A TAVASZI KERTI MUNKÁKRA?

Tavasszal első lépésként a száradt, sérült részeket távolítsuk el a növényekről, de figyeljünk arra, hogy a megfagyott hajtásoknak ne essen bántódásuk.

Vannak bizonyos növények, amelyeket már most gond nélkül visszavághatunk, ilyenek például az almafa, a körtefa, a ribizli, a bodza, a fagyal- és a galagonyasövények. A kajszibarackkal, a nektarinnal, a szilvával, a meggyel, a málnával, az egressel, a mogyoróval, a tűztövissel és a tujákkal azonban még várjunk néhány hetet.
Bizonyos haszonnövények túlságosan érzékenyek az időjárás-változásra. Éppen ezért a salátát, a karalábét, a fejes káposztát, a kelkáposztát, a retket, a padlizsánt, a karfiolt vagy a brokkolit nevelhetjük a négy fal között is, majd miután megerősödtek, ki lehet őket ültetni a kertbe.

Ám nem minden zöldséggel kell „kesztyűs kézzel” bánni, a korai változatokat, mint például a zöldborsót, a sárgarépát, a sóskát, a spenótot, a vöröshagymát, a petrezselymet vagy a fejes salátát rögtön elvethetjük, miután kiengedett a fagyott talaj.

Forrás: blikk.hu, fotó: bellokert.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close