GazdaságKiemelt

TATABÁNYA ELKERÜLŐÚTJA KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL ÚJUL MEG

A kormány 3,2 milliárd forintos támogatásával újítják fel a Tatabánya és Vértessomló közötti 10 kilométeres útszakaszt, ezzel a megyeszékhely belvárosának érintése nélkül közelíthető meg Székesfehérvár irányából az épülő rendezvénycsarnok – mondta Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője az MTI-nek. Közlése szerint a döntést közlekedésszakmai konzultáció és Bardóczy Gáborral, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságért felelős kormánybiztossal történt egyeztetés előzte meg.

Korábban a hatezer embert befogadó létesítmény megközelítésére és kiszolgálására egyetlen útvonalat terveztek, amely csak a városon át volt elérhető – tette hozzá Bencsik János. A most bejelentett fejlesztés szervesen kapcsolódik a tavaly már ismertté vált beruházáshoz, amely során 2 milliárd forint ráfordításával felújítják az M1-es autópálya szárligeti csomópontja és a Tatabánya-Felsőgalla útszakaszt.

Az úthálózat elkészültével megvalósul a tervezett tatabányai déli elkerülőút első üteme. Lakott területek kikerülésével érhető el a sportcsarnok, gyors kapcsolat létesül a Tatabánya két végén található ipari övezetek között, valamint autópálya-baleset idején zökkenőmentesen terelhető a forgalom kerülőutakra – hangsúlyozta Bencsik János.

Forrás: MTI, fotó: Facebook/Bencsik János

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close